Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΘΕΜΑΤΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Οpel Corsa

Επιτυχία ξανά!

Δυναμική εμφάνιση, ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας, πλούσιος εξοπλισμός είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο σούπερ μίνι της Οpel. Φυσικά αξιοσημείωτο στοιχείο είναι και η παρουσία στην γκάμα νέων προηγμένων κινητήρων που προσφέρουν οικονομία.

Η πρώτη οπτική εντύπωση που σου δημιουργεί το Corsa είναι ότι αποχαιρετά την μέχρι τώρα συντριπτική του εικόνα φυσικά με την σχεδιαστική συμβολή και του ομίλου PSA.

Σίγουρα όμως βρίσκεται μέσα στην σχεδιαστική εικόνα των μοντέλων της Οpel. Έτσι παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις του δεν έχουν αυξηθεί, τόσο εμπρός, πίσω αλλά και στο προφίλ θυμίζει το μεγαλύτερο Astra. Γεγονός που οφείλεται στον ποιο φουσκωμένο σχεδιασμό που σίγουρα το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Έτσι είναι πιο μυώδες και δυναμικό με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,29, αποπνέοντας παράλληλα το ανάλογο στυλ που αναζητείτε από τον αγοραστή αυτής της κατηγορίας. Είναι μακρύτερο 40 mm, φαρδύτερο 18 mm και χαμηλότερο 48 mm, αλλά και 100 κιλά περίπου ελαφρύτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η νέα πλατφόρμα CMP και εκτεταμένη χρίση αλουμινίου έκανε θαύματα με αποτέλεσμα το βάρος του νέου Corsa να είναι περίπου 980 κιλά. Θαύματα κάνει όμως και το πλαίσιο μετά την ενίσχυση του κατά 15% και την καλύτερη στρεπτική ακαμψία του, που φαίνεται άμεσα στο δρόμο.

Εσωτερικά το νέο Corsa ακολουθεί μια πιο συμβατή σχεδίαση σε σχέση με το αδελφάκι του 208, ορθώς για το κοινό της Οpel και του φίλους της. Φυσικά ο σχεδιασμός του ταμπλό διαθέτει στοιχεία γεωμετρίας για πρώτη φορά σε μοντέλο της, όχι όμως σε βαθμό που να ξαφνιάζουν.

Έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό χωρίς να ξενίζει, η ψηφιακή κεντρική οθόνη των πολυμέσων στο πάνω μέρος του ταμπλό, η μεγάλη φέτα διακοσμητικού αλουμινίου, η χρωματιστή ρίγα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων κάνουν την διαφορά.

Η εργονομία είναι πολύ καλή μια που όλα είναι στην θέση τους, η συναρμολόγησή και η γενικά η ποιότητα είναι μέγιστη. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα μεγαλύτερων διαστάσεων αυτοκίνητο.

Πλουσιότατος είναι ο εξοπλισμός του νέου Corsa που διατίθεται σε τρία επίπεδα. Ακόμη και η αρχική Edition περιλαμβάνονται πολλές τεχνολογίες στον στάνταρ εξοπλισμό με τιμή από 13.580 ευρώ για την έκδοση 1.2 75PS. Φυσικά οι επόμενες εκδόσεις Elegance και GS Line διαθέτουν πληθώρα στοιχείων εξοπλισμού με διαφορετικό προσανατολισμό η κάθε μία.

Ο εισαγωγικός κινητήρας 1,2 κ.ε έχει βελτιωθεί, αποδίδει 75 ίππους με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υψηλότερες επιδόσεις προσφέρει η οικογένεια τρικύλινδρων Τurbo κινητήρων με άμεσο ψεκασμό, επίσης στα 1.200 cc. Οι αλουμινένιοι κινητήρες αποδίδουν 100 και 130 ίππους. Με την ιπποδύναμη των 100 PS υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε ένα 6τάχυτο μηχανικό ή ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο κορυφαίος της γκάμας 1.2 Turbo 130 hp συνδυάζεται μόνο με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι τρεις βενζινοκινητήρες πλαισιώνονται από έναν κινητήρα πετρελαίου 1.500 cc με 102 ίππους και μέγιστη ροπή 250 Nm. Φυσικά θα υπάρχει και ηλεκτρική έκδοση η οποία θα κάνει την εμφάνισή άμεσα.

Στο δρόμο τώρα, η στιβαρότητα του συνόλου γίνεται άμεσα αντιληπτή. Το νέο πλαίσιο Common Modular Platform βασίζεται στην χρήση κραμάτων υψηλής και υπερυψηλής αντοχής. Εξασφαλίσει υψηλή ακαμψία, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην μείωση του βάρους, αλλά και στην ποιότητα κύλισης. Ακόμα και όταν αποφασίσεις να κινηθείς γρήγορα το Corsa παραμένει στην θέση του χωρίς κλίσεις και περίεργη συμπεριφορά.

Ταξιδεύει άνετα, ήσυχα και με ασφάλεια. Με καλή ρυθμισμένη ανάρτηση και φρένα, άμεσο τιμόνι παραμένει ουδέτερο χωρίς αρνητικές αντιδράσεις.

Με το νέο Corsa η Opel καταφέρνει για μία ακόμη φορά να δημιουργήσει όχι μόνο ένα ολοκληρωμένο supermini, αλλά να οριοθετεί την κατηγορία που ανήκει.

Σύγχρονο, στιβαρό, πολύ καλά εξοπλισμένο, με σχεδιαστική έμπνευσης, όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η επιτυχία για μία ακόμη φορά, είναι προ των πυλών.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας