Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα όσα χρόνια είναι Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας, ο Σωτήρης Συνώλας, έβγαλες δεν έβγαλε δυο – τρία δελτία τύπου. Στο τελευταίο που ήταν πέντε γραμμές έκανε λάθος και έστειλε ορθή επανάληψη. Σωτήρη, πολύ κουράστηκες τα χρόνια αυτά δικαιολογημένα και «σχωρεμένα» τα λάθη σου!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Βουλευτής μας Δημήτρης Κυριαζίδης φαίνεται ότι από μικρός το είχε απωθημένο, αντί για αστυνομικός, να γίνει δικαστής ή εισαγγελέας. Τώρα που είναι Βουλευτής αντιπολίτευσης φόρεσε ταυτόχρονα την δικαστική Τήβεννο. Έτσι με την εμπειρία του παλιού αστυνομικού λαγωνικού, της Βουλευτικής εμπειρίας που απέκτησε και το εισαγγελικό παιδικό του απωθημένο, απαγγέλει κατηγορίες και απευθύνει καταγγελίες σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ιδιαίτερη προτίμησή του οι Δήμοι Δράμας και Δοξάτου. Προς θεού, δεν το κάνει από υστεροβουλία. Ούτε τον γιό του θέλει να κατεβάσει Δήμαρχο στο Δοξάτο, ούτε τον Μαμσάκο κυνηγάει γιατί οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουν τον Μπλούχο. Α! πα…πα…πα… Δεν τα κάνει ο Δημήτρης αυτά. Απλά έχει αδυναμία στην νομιμότητα. Δημήτρη, σαν παλιό λαγωνικό και υπερασπιστής της διαφάνειας δεν ψάχνεις να βρεις πότε κόπηκαν εκείνα τα περιβόητα τιμολόγια από την «Ζήμενς» για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πόθεν έσχες της συζύγου του Μαρέβας, τα σκάνδαλα στην Action Aid της αδελφής του και τόσα άλλα πιο ενδιαφέροντα; Πάψε να ασχολείσαι μόνο με την κόκκινη μπάλα της Ονειρούπολης!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ξενοφοβικές και αντιπροσφυγικές θέσεις είχε η δημοτική σύμβουλος Ζωή Καρυοφυλλίδου στο δημοτικό συμβούλιο. Έγιναν μαλλιά κουβάρια με τον συνάδελφο της Γιάννη Στεφανίδη. Ο Γιάννης αναρωτήθηκε πώς μπορεί η Ζωή να είναι υπεύθυνη στο ευαίσθητο πόστο της προέδρου του Κέντρου Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), όταν έχει τέτοιες απάνθρωπες απόψεις. Εμείς προσθέτουμε ότι δεν μπορεί η γνωστή φιλόζωη Ζωή να φροντίζει τα σκυλιά και τα γατιά και να φοβάται τα παιδιά. Έτσι δεν είναι Ζωίτσα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης όλα τα δύσκολα μας τα περνάει γλυκά-γλυκά. Τσιμουδιά δεν έβγαλε για τα «ρεζιλίκια» με την σύνδεσή μας με την Εγνατία οδό. Τίποτα δεν είπε δημόσια για το ασφαλιστικό, βάζει μπροστά τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς για το προσφυγικό και την φιλοξενία τους. Κινείται «κουτοπόνηρα» και πάντα στο παρασκήνιο χωρίς να εκτίθεται. Χρήστο, να είσαι βέβαιος ότι σε καταλάβαμε και στο τέλος όσο και αν προσπαθείς, δεν θα το γλυτώσεις το ξύλο.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το μόνο που απέμεινε από την αριστερή κυβέρνηση είναι η έλλειψη γραβάτας! Κάτι είναι και αυτό!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πρόταση να «φιλοξενηθούν» στις φυλακές Νικηφόρου οι πρόσφυγες, έκανε στην έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης. Αν είναι δυνατόν στον χώρο των φυλακών που προορίζεται για κρατούμενους και περιμένουμε να λειτουργήσουν σύντομα, ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα που οι φυλακισμένοι είναι ο ένας πάνω στον άλλον, να βάλουμε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Δημήτρη, τι είναι αυτά που λες; Δεν ξέρεις ότι γενικά απαγορεύεται η εγκατάσταση προσφύγων σε φυλακές; Σαν Βουλευτής όφειλες να το γνωρίζεις. Πόσο καιρό σκεφτόσουν να ξεστομίσεις τέτοια «σαχλαμάρα»; Ευτυχώς που στο τέλος τα μάζεψες και όσο είπες τα μάσησες!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απεργία εδώ, απεργία εκεί! Και μπροστάρηδες οι άνεργοι …αυτοί από τί απεργούν;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απορώ γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε ακόμα Υπουργό Εργασίας και όχι Υπουργό Ανεργίας !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χαμός γίνεται στον Δήμο Δοξάτου. Οι μισοί σχεδόν Δημοτικοί σύμβουλοι εγκατέλειψαν τον Δήμαρχο Δημήτρη Δαλακάκη που έχασε την δεδηλωμένη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ψηφίσθηκε μάλιστα ο προϋπολογισμός του Δήμου Δοξάτου που υπέβαλε η αντιπολίτευση και όχι η συμπολίτευση.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δαλακάκης με αναρτήσεις του στο Facebook, ειρωνικά εύχεται καλή επιτυχία στους πρώην συμβούλους και συνεργάτες του στις επόμενες εκλογές με επικεφαλής τον γιό του Βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη. Στο μεταξύ οι κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου δεν προλαβαίνουν να ανοίγουν τους λογαριασμούς που τους στέλνει ο Δήμος για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. «Είναι τόσοι πολλοί οι φάκελοι που τους βάζω για προσκέφαλο» είπε ένας κάτοικος.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μέσα σ’ όλα αυτά είχαμε και την επίθεση με μια τσάπα ενός πολίτη από το Καλαμπάκι εναντίον του Δημάρχου που πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Αν αυτό δεν είναι τρέλα τότε τι είναι; Περαστικά σε όλους σας και ψυχραιμία!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Οι πραγματικοί τοπικοί άρχοντες και μάγκες στα δύσκολα φαίνονται. Όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις, γιατί τα δύσκολα είναι για τους λεβέντες, τους εργατικούς και όχι για τους «γιαλαντζί» και τους «δήθεν». Και τέτοιοι απέδειξαν ότι είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Παπαδόπουλος και ο «αεικίνητος» υπεύθυνος καθαριότητας Τάσος Χατζηγιάννης. Για πότε μετέτρεψαν την καπναποθήκη της ΒΙ.ΠΕ για την εγκατάσταση των προσφύγων σε ευπρεπώς κατοικήσιμο χώρο φιλοξενίας, είναι απίστευτο. Συντόνισαν με τέτοιο ταχύτατο τρόπο όλα τα συνεργεία, που όλοι όσοι είδαμε τον χώρο πριν και μετά, τρίβαμε τα μάτια μας. Γιώργο και Τάσο σας βγάζουμε το καπέλο. Δεν είναι τυχαίο που ο Δραμινός λαός σας εμπιστεύεται τόσα χρόνια. Μπράβο σας, άξιοι!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η Αντζελίνα Τζολί στην Ελλάδα. Τότε ήταν που σκέφτηκα να πάω να κάνω παρέα στον Μπραντ που ήταν μόνος και δεν θα μπορούσε να κουμαντάρει τα παιδιά.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εντεταλμένος σύμβουλος για την καθαριότητα ο Τάσος Χατζηγιάννης, αλλά ενώ ήταν επί σειρά ετών ο καλύτερος στον τομέα του, τώρα τελευταία έκανε μεγάλη «κοιλιά». Τάσο, έδωσες μεγαλύτερη βαρύτητα στους ΧΥΤΑ στους ΧΑΔΑ και σε άλλα ακαταλαβίστικα για τους περισσότερους πολίτες, αρχικά που χρησιμοποιείτε εσείς οι αυτοδιοικητικοί για την διαχείριση των απορριμμάτων, και εγκατέλειψες την καθημερινότητα. Πρόσεξε ακούω πολλά παράπονα. Εσύ που ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης σε αποκάλεσε «μέγα» και ότι «φουσκώνεις» σαν να είσαι δέκα μέτρα, δεν κάνει να δείχνεις «μισοριξιά». Πάντως παρά την «κοιλιά» πάλι πρώτος είσαι!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χρόνια ολόκληρα οι δημοτικές αρχές αναζητούσαν λύση από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων στη Δράμα. Είδατε ότι μειώθηκαν στην πόλη, τελευταία; Η λύση που βρέθηκε ονομάζεται Σταμάτης Ρεμόντης. Είναι ο νέος υπεύθυνος λειτουργίας του Κυνοκομείου. Έλυσε με μιας το δύσκολο θέμα της συλλογής των αδέσποτων και της στειρώσεώς τους. Χωρίς βίαια μέσα, με μια πρωτοποριακή μέθοδο, εναρμονισμένη πλήρως στα φιλοζωικά αισθήματα των ευαίσθητων συμπολιτών μας, αθόρυβα αλλά δημιουργικά, περισυλλέγονται πλέον τα αδέσποτα. Με την μέθοδο της αποκοίμισης των ζωντανών με την λεκτική ηρεμία που χαρακτηρίζει τον Σταμάτη. Για τη μέθοδο αυτή επί ένα μήνα πήγε στην Ιταλία και μαθήτευσε δίπλα στο μάγο που με τον ίδιο τρόπο κοίμισε μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών μια κότα στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά. Απαγγέλλοντας απαλά, κάλμα-κάλμα. Μπράβο Σταμάτη άντε και Χουντίνι. Αντί να τα κοιμίζεις να τα εξαφανίζεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κάποτε στην Δράμα κουμάντο έκαναν πολιτικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμα πουλιών (Φλώρος Κωνσταντίνου, Γιώργος Κάργας, Χρήστος Αηδόνης). Σήμερα ο κήπος της Δράμας γέμισε πραγματικές μαύρες κάργες, σημάδι φτώχειας και θανάτου όπως λένε οι γεροντότεροι. Το είπε και ο Καρυωτάκης σε γνωστό ποίημά του που μελοποιήθηκε. «Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται στους άσπρους τοίχους και στα κεραμίδια…» και μετά αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα όπου ζούσε, γιατί δεν άντεχε τη μιζέρια και τη φτώχεια της άσημης πόλης, όπως η Δράμα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Αδέλφια αντισταθείτε! Κλείστε τα αυτιά σας και μην ακούτε το κράξιμο από τις κάργες. Γιατί κινδυνεύουμε να πάρουν τα μυαλά μας «ανάποδες στροφές» σαν τον Καρυωτάκη.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η φτώχεια είναι κακός σύμβουλος και η κατάθλιψη παραμονεύει!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Την παραίτησή του από εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, υπέβαλε αμέσως μετά το τέλος του έκτακτου συμβουλίου για το προσφυγικό ο Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Βασιλειάδης, της παράταξης Μαμσάκου. Αιτία, ο αποκλεισμός του από τη συζήτηση για το προσφυγικό από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Κώστα Μπλούχο αν και τον ζήτησε επανειλημμένα. Την εσκεμμένη αυτή φίμωσή του δεν την άντεξε ο Τάσος και είχε απόλυτο δίκιο αν και τελικά ανακάλεσε την απόφασή του με παρέμβαση του Δημάρχου. Όταν ο Κώστας Μπλούχος έδωσε σε άλλους Δημοτικούς συμβούλους τον λόγο δεν μπορεί να τον αποκλείει ώστε και αυτός να πει δύο κουβέντες. Δεν υπάρχουν σύμβουλοι δύο ταχυτήτων, την ίδια βαρύτητα έχει η ψήφος όλων. Κώστα Μπλούχο, τα έκανες μαντάρα σ’ εκείνο το έκτακτο συμβούλιο. Και τους Δημοτικούς συμβούλους δυσαρέστησες και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που ήθελαν να πουν δύο λόγια τους φίμωσες. Να ξέρεις γιατρέ μου, ότι άλλο είναι το χειρουργείο και άλλο το προεδρείο. Και κάτι τελευταίο. Επειδή όλοι το κατάλαβαν ότι χρησιμοποιείς την θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβούλου για την εκλογή σου ως Βουλευτής, με αποτέλεσμα να διαχωρίζεις αυτούς που σε στηρίζουν ή δεν σε στηρίζουν στην προσπάθεια σου να καταλάβεις την Βουλευτική έδρα όταν έλθει η ώρα, μήπως περνάει καθόλου από το μυαλό σου να παραιτηθείς από πρόεδρος; Λέμε τώρα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην αρθρογραφία και στις ερωτήσεις στη Βουλή το έχει ρίξει η βουλευτίνα μας Χαρούλα Κεφαλίδου. Βέβαια την διακρίνει μια αμνησία για τα όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν κυβερνούσε, αλλά όπως και να το κάνουμε η αντιπολίτευση είναι εύκολο πράγμα! Βρίζεις ανέξοδα και το φχαριστιέσαι κι από πάνω !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γιωρίκα Παπαδόπουλε, πολλά καλά λόγια άκουσες για την καπναποθήκη των προσφύγων στη ΒΙΠΕ. Μήπως όμως το παρακάνεις βγαίνοντας στα κεντρικά κανάλια διαφημίζοντας τις εγκαταστάσεις; Οι πληροφορίες μεταξύ των προσφύγων τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός. Μάθαμε πως όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θέλουν να έρθουν εδώ! Άσπονδοι φίλοι σου λένε πως εάν ξεπεραστεί το όριο των 880 ατόμων α τρως πολλάς ξυλαίας και μουστέας! Τα στυλιάρια και τα κοντόξυλα εν έτοιμα!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συχνά πυκνά συνεχίζει να αρθρογραφεί ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, της Πασοκοδημάρ. Κάπως πρέπει να δικαιολογήσει την ύπαρξή του για να έχει πολιτικές ελπίδες στο μέλλον. Τώρα ποιός τον διαβάζει και τον ακούει …μόνο ο Θεός το ξέρει! Γιατί εάν το ήξερε ο ίδιος …δεν θα έγραφε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

«Δήμαρχε Μαμσάκε αυτός, ο Γιάννης Καψημάλης, είναι πολύ δημοφιλής …να τον κοντύνουμε λίγο». Αυτή είναι η τελευταία εισήγηση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Δράμας.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εντυπωσιακός σε τοποθέτησή του σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο Δράμας ο Τάσος Χατζηγιάννης. Όταν η αντιπολίτευση έθεσε θέμα σύνδεσης με την Εγνατία οδό, ο Τάσος πήρε κεφάλια! Είπε, «…Ανακαλύψατε τώρα τον διευρωπαϊκό άξονα Ε61 (Σέρρες-Δράμα-Καβάλα) και όψιμα τον υποστηρίζετε. Όμως όταν εμείς σαν παλιότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, το 2009, με μπροστάρη τον τότε Δήμαρχο μας Θωμά Μαργαρίτη, που ήταν και είναι απόλυτος γνώστης του θέματος, πήραμε ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο (145/2009) υπέρ του Ε61, όλοι μας έβριζαν και μας κορόιδευαν. Τότε όλοι αμφισβητούσαν ακόμα και την ύπαρξη του Ε61 και όσους τον υποστήριζαν τους έλεγαν τρελούς και άσχετους. Ο τότε Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, ο νυν Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και όλοι εμείς που ήμασταν τότε δημοτικοί σύμβουλοι, πήγαμε κόντρα στους ανθρώπους που αλαζονικά διαφέντευαν τον τόπο και γελοιοποιούσαν κάθε αντίθετη άποψη, ακόμα και αν ήταν σωστή, γιατί δεν την ανέδειξαν οι ίδιοι. Αποδείχθηκε ότι ο Ε61 που στηρίζαμε τότε και διεκδικούμε και σήμερα ήταν και είναι η μόνη λύση για την έξοδο μας στην Εγνατία». Και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τους ρώτησε «…σήμερα εσείς νομίζετε ότι ανακαλύψατε την Αμερική. Όταν όμως ήταν να πάρετε θέση στο παρελθόν γιατί σφυρίζατε αδιάφορα;» Όρμα Τάσο, όταν λες την αλήθεια μη φοβάσαι τίποτα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις …στον καταυλισμό των προσφύγων, τον Χρήστο Λιθηρόπουλο, τον βρίσκεις! Λίγο οι κούρσες με το ταξί, λίγο το ανθρώπινο ενδιαφέρον του, λίγο που του αρέσει να το παίζει γόης… Ο Χρήστος είναι παρών στη ΒΙΠΕ. Τόσο που ο επίσημος μεταφραστής και καναλάρχης του TV-Delta, Μάριος, άρχισε να ανησυχεί! Κάποιος πρέπει να πει στον Μάριο ότι πρέπει να αφήνει και άλλους να ενδιαφέρονται για τους πρόσφυγες και να μην είναι μονοφαγάς!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πίκρα και απογοήτευση έβγαλε στη σύσκεψη για το προσφυγικό η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου και όχι άδικα! Όταν έγινε το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών στο Παρανέστι, η Αλίκη πάλευε μόνη της. Έδωσε τη συμπαράστασή της αλλά φάνηκε ότι μέσα της τραγουδούσε το τραγούδι «…κι αν γελάω είναι ψέμα, η ψυχή μου στάζει αίμα».
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ καλό είναι το βιβλίο-λεύκωμα που έγραψε ο Θωμάς Μαργαρίτης δικηγόρος, τ. Δήμαρχος Δράμας και τ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου με αφορμή την συμπλήρωση των 100χρόνων λειτουργίας του (1914-2014). Το βιβλίο-λεύκωμα είναι ευανάγνωστο, με πάνω από 400 σπάνιες φωτογραφίες, κείμενα εφημερίδων και άλλων εγγράφων που υποστηρίζουν τα γραφόμενα. Αναφέρεται στην Ιστορία της πόλης, στην μαρτυρικότητά της και τις περιπέτειες των κατοίκων της μέσω της δραστηριότητας του Δικηγορικού Συλλόγου και των δικηγόρων μεμονωμένα. Αποτυπώνει και τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στην Δράμα για έναν ολόκληρο αιώνα, τους αγώνες για εφετείο, φυλακές κ.λ.π. Αφορά όλους τους Δραμινούς και όχι μόνο τους δικηγόρους, και προτείνουμε να το προμηθευτείτε και να το διαβάσετε. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Θωμά Μαργαρίτη, τα έσοδα του βιβλίου που είναι μια πολυτελής έκδοση και διατίθενται προς 10ευρώ το καθένα, κατατίθενται στο ταμείο της επιτροπής των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας. Το βιβλίο θα το βρείτε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου στα Δικαστήρια, στα βιβλιοπωλεία Κ. Πάτση, Κ. Ιωαννίδη, «Μανιφέστο» και «Δρύς», όπως και στο γραφείο του κ. Μαργαρίτη (Λ. Λαμπριανίδη 11). Μπράβο Θωμά και για το βιβλίο σου, και για την προσφορά σου στα συσσίτια. Γιατί υπάρχουν και δραμινοί του δυστυχούν και όχι μόνο οι πρόσφυγες στην ΒΙΠΕ που κι εκεί δείχνεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Η ψυχή του Camp των προσφύγων στη ΒΙΠΕ είναι ο Στέργιο Ηλιόπουλος. Τον είδαμε να «πιάνει δουλειά» ως εθελοντής από τις 7:00 το πρωί μέχρι της 1:00 μετά τα μεσάνυχτα! Πρακτικός και μεθοδικός δίνει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Όλοι οι πρόσφυγες τον αποκαλούν, «Stergios the good men»! Είδες Στέργιο και τα καλά σου τα γράφουμε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου πρωτοστατούσε ο πρώην Πρόεδρός του και υποψήφιος με τον Σύριζα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος! Με την ντουντούκα έφτιαχνε συνθήματα κατά του νομοσχεδίου και του συντρόφου του Κατρούγκαλου, που τον καλούσε σε παραίτηση! Όλοι οι συνάδελφοί του τα επαναλάμβαναν ρυθμικά! Αυτά μάλλον για εσωτερική κατανάλωση, γιατί σε τηλεοπτική συνέντευξή του μιλούσε υπέρ του νομοσχεδίου και για το δίκιο του Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για τους νέους δικηγόρους. Θεόφιλε, μια που είσαι συγγραφέας και φίλος του Λάκη Λαζόπουλου, ρωτάω, έχεις δει την ταινία «Η διπλή ζωή της Βερόνικα»;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ καλός στην διαχείριση των Οικονομικών θεμάτων του Δήμου Δράμας είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Άγγελος Σολάκης. Βρίσκεται πάντα στο γραφείο του και έχει, ως Οικονομολόγος, απόλυτη γνώση των θεμάτων της Υπηρεσίας που προΐσταται. Αυτό που μας αρέσει είναι ότι προσπαθεί πάντοτε να δίνει λύσεις υπέρ των πολιτών μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια που κινούνται πλέον οι Δήμοι, με γνώμονα πάντοτε το δίκαιο και τον νόμο. Όταν οι μισοί και παραπάνω Δήμοι της χώρας μας είναι στα όρια της χρεωκοπίας, τα οικονομικά του Δήμου Δράμας έχουν καλό τιμονιέρη. Στην θέση του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου δεν θα τον άλλαζα από Αντιδήμαρχο γιατί θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Ο Άγγελος δεν πέφτει εύκολα σε λούμπες. Ταυτόχρονα είναι άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες αφού πρωτοστάτησε στην ίδρυση συλλόγου ΑΜΕΑ στο χωριό του τον Ξηροπόταμο. Μπράβο Άγγελε...
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις! Τι Καβάφης, τί Αηδόνης! Και οι δύο ποιητές!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απελπισμένος είναι ο Στρατηγός, δήμαρχος Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος. Τον άκουσα ανεβασμένο σε τρακτέρ να μιλά στους αγρότες στην Εξοχή και πραγματικά τον λυπήθηκα! Ανέπτυξε την κατάσταση στο λεκανοπέδιο και την έλλειψη προοπτικής για την περιοχή του. «Οι δήμαρχοι είναι διαχειριστές της φτώχιας του λαού» είπε ο Βασίλης. Ποιός δεν συμφωνεί μαζί του;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Απόλυτη ταύτιση με τον Κάμμενο δείχνει να έχει ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, τεμέτερον ο παιδάς. Βέβαια, μέσα του αντιδρά αλλά τί να κάνει! Ας όψονται κάτι μεταθεσούλες που κάνει σε στρατευμένα δραμινά νιάτα που χρυσώνουν το χάπι και τον κάνουν να αισθάνεται χρήσιμος! Είναι βέβαια και η αγάπη του στον Τέρενς.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γράφεται στο διαδίκτυο ότι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, γράφει τραγούδια για τον Ρέμο και βγάζει δικό του CD! O πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης, αποφάσισε να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο όταν έφυγε από την πολιτική (σ.σ. Δε έφυγε. Ο λαός τον «έστειλε»!»). Nα ασχοληθεί με τη μουσική! Μέχρι τα τέλη Απριλίου, ο Χρήστος Αηδόνης θα έχει κυκλοφορήσει και το νέο του project (σ.σ. έχω μία αγωνία άλλο πράγμα!) που είναι μελοποιημένα ποιήματα του Βάσου Λυσσαρίδη. «Η Άννα Νταλάρα όταν ήμασταν συνεργάτες στη Βουλή, με παρότρυνε συνεχώς να εξωτερικεύω αυτό που έχω μέσα μου» (σ.σ. εμείς οι Δραμινοί δυστυχώς είδαμε μόνο το έξω σου), δηλώνει σε συνέντευξή του στη Σάσα Σταμάτη και το Secret. «Για τον Αντώνη Ρέμο έχω γράψει ένα κομμάτι και θα ήθελα πολύ να του το παρουσιάσω (σ.σ. σιγά μην σε δεχτεί, μάλλον θα χρειαστεί να βάλεις μέσον τον ΓΑΠ και βλέπουμε). Είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης, μια μεγάλη φωνή», λέει στη συνέχεια συμπληρώνοντας πως του αρέσει ο ερωτισμός (σ.σ. από αυτόν κι εσύ μας χόρτασες στη Δράμα) που βγάζει και πως τα τραγούδια του έχουν συνδεθεί με τη σχέση του με τη σύζυγό του. Τέλος, δεν δίστασε να δηλώσει πως θα έγραφε τραγούδια και για την Πάολα (σ.σ. Μάλλον θα έκανες τα πάντα για τα κονομήσεις). «Αυτό το μέταλλο που βγάζει η φωνή της δεν υπάρχει (σ.σ. μόνο το μέταλλο σου άρεσε Χρήστο, τίποτα άλλο;). Το συναντάς σπάνια σε τραγουδιστές», υποστηρίζει ο Χρήστος Αηδόνης.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Υπεύθυνος μεταφραστής και συντονιστής των προσφύγων ΒΙΠΕ Δράμας, ανέλαβε ο Συριακής καταγωγής ιδιοκτήτης της TV-DELTA, ο γνωστός σε όλους μας Μάριος. Ο Μάριος, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, έδειξε τέτοιο ενδιαφέρον και ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα εξυπηρέτησης των πατριωτών του, που ακόμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του τοπικού ΚΚΕ Γιάννης Στεφανίδης αναγκάστηκε δημόσια να ομολογήσει: «Μάριε, σου βγάζω το καπέλο. Από τα 30 χρόνια που είσαι στη Δράμα, επιτέλους για τρεις μέρες φάνηκες πραγματικά χρήσιμος. Σου αξίζουν συγχαρητήρια». Ο Συνήθως ισοπεδωτικός Γιάννης, που σπάνια λέει καλή κουβέντα για κάποιον, εύστοχα, αναγνώρισε την αξία του Μάριου έστω και για ένα τριήμερο. Μάριε, από τίποτα κάτι είναι κι αυτό!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Στην Ελλάδα της κρίσης ανθεί το επάγγελμα του ψυχολόγου και του ψυχιάτρου. Ένας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζουν θέματα κατάθλιψης και το μισό ποσοστό απ’ αυτούς παίρνει αντικαταθλιπτικά. Ερώτημα για τους ποιο ειδικούς: τους ψυχολόγους και τους ψυχίατρους που ζουν μέσα στην «τρέλα» των «τρελών» ποιός τους κουράρει; Ποιος ζητά έναν γιατρό για τον γιατρό;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Χρήστο Καραγιαννίδη, η τοπική αυτοδιοίκηση και η ευαίσθητη Δραμινή κοινωνία, με ελάχιστες έως ανύπαρκτες εξαιρέσεις, δέχθηκε να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί. Χωρίς να ευθύνεται για τους απαράδεκτους χειρισμούς στο προσφυγικό. Έβαλε πλάτη για την χώρα καλύπτοντας τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα όμως δεν θα γίνουν με χρήματα του Δραμινού λαού, ούτε επειδή είμαστε ευαίσθητοι και φιλόξενοι θα λύσετε το προσφυγικό με την μετακίνηση ανεξέλεγκτου αριθμού προσφύγων, με την πονηρή σκέψη ότι οι Δραμινοί δέχονται τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Κοίτα να μην κρύβεσαι γιατί σήμερα μπαίνοντας άλλοι μπροστά εσύ είσαι στο απυρόβλητο. Θα ‘ρθει όμως η ώρα που θα φας τα σκάγια και η βολή θα είναι «κατά ριπάς». Γι’ αυτό πρόσεξε πολύ!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μεγάλη εκδήλωση για τους πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις τους στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, μάθαμε ότι ετοιμάζει ο γνωστός Δραμινός αλλαντοβιομήχανος Παρασκευάς Σαρήμπογιας. Ο Πάρης, που συχνά πυκνά βάζει «καζάνι» με τα υπέροχα προϊόντα του για όλους τους αδύνατους οικονομικά Δραμινούς, ευαίσθητος και γαλαντόμος επιχειρηματίας, σκέφτηκε αυτή τη φορά και τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους που θα τους δοθεί η δυνατότητα να γευτούν τα γνωστά σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προϊόντα «Sary». Η εκδήλωση που θα συνοδευτεί και από διάφορα «χάπενινγκ», όπως μόνο ο Πάρης Σαρήμπογιας ξέρει να διοργανώνει, μάθαμε ότι θα γίνει την Παρασκευή 22 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι όσο πάει. Καλεσμένοι θα είναι και όσοι Δραμινοί θέλουν να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τους πρόσφυγες και τις συνθήκες διαβίωσης τους. Πάρη, για άλλη μια φορά συγχαρητήρια. Τα αλλαντικά σου να γίνουν μια αγκαλιά για Δραμινούς και πρόσφυγες.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τόσοι κάθε μέρα αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους. Απορώ γιατί «φεύγουν» μόνοι τους και δεν παίρνουν μαζί τους και κανά δύο πολιτικούς, από αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Ίσως έτσι ξεβρωμούσε ο τόπος!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων με θέμα την πορεία και την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος, έγινε πρόσφατα στη Δράμα. Αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το ΚΤΕΛ, για την δημιουργία «Οργανισμού Τουριστικής Προβολής» της περιοχής μας. Παραβρέθηκαν πολλοί, σχετικοί και άσχετοι. Επειδή ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην «Ονειρούπολη», που είναι το μεγαλύτερο τουριστικό μας προϊόν, δεν μπορεί να μην καλείται ο εμπνευστής και δημιουργός της, πρώην Δήμαρχος, Θωμάς Μαργαρίτης, που δίδαξε τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων σ’ όλη την Ελλάδα. Άγγελε Καλλία και Θόδωρε Χατζόπουλε, είμαι βέβαιος ότι σας ξέφυγε. Ο Θωμάς με την εμπειρία και την δράση του αποδεδειγμένα, μπορεί να βοηθήσει και σας και τη Δράμα. Εκμεταλλευτείτε τον και δε θα χάσετε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης θα ερχόταν στη Δράμα να ανακοίνωση την σύνδεσή μας με την Εγνατία. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε πανηγυρική υποδοχή και ο Δημήτρης Καρβούνης έτριβε τα χέρια του. Όταν αποδείχθηκε η «μούφα» της σύνδεσης, όλοι βουβάθηκαν. Και ο Σπίρτζης άφαντος. Χρήστο Καραγιαννίδη, εδώ ο Σπίρτζης εκεί ο Σπίρτζης, που είναι ο Σπίρτζης οεο!!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Σήμερα εύχονται όλοι να έχουν μόνο καλή υγεία. Όλα τα άλλα, όπως γίναμε, άστα να πάνε. Ακόμα και οι πολιτικοί που πλούτισαν στις πλάτες του κοσμάκη και φτωχοποίησαν τον λαό, ακούω να λένε συνέχεια το γνωστό «τα λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία». Αν το πιστεύουν πραγματικά, ας καταθέσουν τα ευρουλάκια τους στον λογαριασμό μου. Θα τα δεχθώ ευχαρίστως. Θέλω να αισθάνομαι ασφαλής, γιατί μόνο μ’ αυτά θα βρω την υγεία μου άμα τη χάσω!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εγώ σας το έχω πει εδώ και πολύ καιρό ...από αυτόν δεν γλιτώνουμε! Και ως απλός πολίτης δεν θα μας αφήνει σε χλωρό κλαρί!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ εύστοχες, επίκαιρες και ουσιαστικές παρεμβάσεις κάνει ο τέως Δήμαρχος Δράμας και τ. πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Θωμάς Μαργαρίτης. Χωρίς πλέον να ασχολείται ενεργά με τα κοινά, αφού ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και δεν σκέφτεται να εμπλακεί στην πολιτική, είναι πολυγραφότατος, εκθέτει δημόσια τις απόψεις του με θάρρος και διαθέτει την εμπειρία του για το καλό της πόλης και του Νομού μας. Οι καθαρές του κουβέντες για τους άξονες σύνδεσης με την Εγνατία που ξεμπρόστιασε όσους πανηγύριζαν χωρίς λόγο, η προσπάθειά του να λειτουργήσουν οι φυλακές στο Νικηφόρο που ξεκίνησαν να κτίζονται και διεκδικήθηκαν όταν ήταν Πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο, οι απόψεις του για το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και τόσα άλλα, διαφωτίζουν πολλούς δραμινούς. Γνωρίζει τις παθογένειες του παρελθόντος, ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει. Μας αρέσει αυτό που κάνει ο Θωμάς ως ενεργός πολίτης. Την εμπειρία του δεν την κρατά για τον εαυτό του αλλά την εκθέτει δημόσια με γνώμονα την αγάπη του στη Δράμα και τους Δραμινούς. Δυστυχώς άλλοι που στο παρελθόν τιμήθηκαν από τον Δραμινό λαό είτε κοιτούν μόνο την πάρτη τους, είτε εξαφανίσθηκαν και τρώνε τις παχυλές τους συντάξεις που εξασφάλισαν στις πλάτες του κοσμάκη, είτε μετανάστευσαν σε άλλες πολιτείες γιατί τους Δραμινούς τους είχαν μόνο για τα ψηφαλάκια! Δυστυχώς εμείς οι δραμινοί δεν ξέρουμε να αξιολογούμε σωστά τα πρόσωπα.
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Θριάμβευσε ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και η Βυζαντινή του χορωδία «Δομέστιχοι της Δράμας» στην πρόσφατη συναυλία της, παρουσία του Πατριάρχη, στην Πόλη. Ο δημοσιοσχεσίτης στους εκκλησιαστικούς κύκλους και όχι μόνο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στον τομέα του δεν παίζεται. Το γράψαμε πολλές φορές και το ξαναλέμε. Γρηγόρη μείνε σ’ αυτό που ξέρεις να κάνεις άριστα. Έτσι βοηθάς περισσότερο τη Δράμα, από την ενεργή ενασχόλησή σου στην ψυχοφθόρα και κανιβαλιστική πολιτική, όπου βγάζεις έναν χαρακτήρα που δεν σου ταιριάζει. Σ’ αγαπάμε γι’ αυτό στα λέμε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ έξυπνα χειρίσθηκε το προσφυγικό στη Δράμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Και σχετικά μικρό αριθμό προσφύγων επέβαλε να δεχθεί η Δράμα (550 άτομα), και τα έξοδα διαμόρφωσης της καπναποθήκης ανέλαβε η Περιφέρεια και την σίτιση τους ανέλαβε ο στρατός. Ταυτόχρονα καθυστέρησε την έλευσή τους μέχρι να ετοιμαστεί και να εξοπλιστεί ο χώρος με κρεβάτια, κουβέρτες και άλλα απαραίτητα χωρίς να πληρώσει ο Δήμος τίποτα. Αντίθετα η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα αιφνιδιάστηκε, ανέλαβε την πληρωμή των πάντων και ξόδεψε από το ταμείο του Δήμου της πάνω από 150.000 ευρώ. Οφείλουμε να το πούμε «ο παλιός είναι αλλιώς». Μπράβο Χριστόδουλε!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ καλές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο υπεύθυνος υγείας του Δήμου Δράμας, γιατρός, Κώστας Μπαϊρακτάρης. Γνώστης των ιατρικών και κοινωνικών θεμάτων, οργανωτικός και ανθρώπινος δίνει τα πάντα για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο. Ταυτόχρονα είδαμε την στάση του, στους πρόσφυγες στην ΒΙ.ΠΕ. Σοβαρός και χαμηλών τόνων, σε κερδίζει με το χαμόγελο του. Τυχερός ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος που έχει τέτοιο άνθρωπο δίπλα του!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ελληνικά αρχίζουν να μαθαίνουν οι πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν από τις γνωστές ελληνικές βωμολοχίες! Καθημερινά ο Μάριος δέχεται το υβρεολόγιο αυτό από τους Σύριους συμπατριώτες του. Και τους εξυπηρετεί και μ….άκα τον ανεβοκατεβάζουν! Μάριε, τόσο γρήγορα σε πήραν πρέφα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Έφυγε από τα κοινά ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος (πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) και τρέφει επιδερμίδα! Τσίτωσε το δέρμα του και λάμπει σαν πυγολαμπίδα! Αφού η πολιτική δεν σου πήγαινε Γρηγόρη, τί την ήθελες τη ριμάδα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Γνωστή η τακτική των Συριζαίων και να διοικούν και να διαμαρτύρονται! Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας «και γα…. και σκούζουν». Προχθές, διαμαρτύρονταν ότι δεν έφτασαν οι μερίδες για τους πρόσφυγες. Έριχναν ευθύνες στο δήμο και την Περιφέρεια. Σύντροφοι ξεχάσατε ότι το φαγητό το προμηθεύει ο στρατός, όπου ηγείται ο σύντροφός σας Πάνος Καμμένος;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Τελείως λανθασμένα χειρίστηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Κώστας Μπλούχος την έκτακτη συνεδρίαση για την εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ Δράμας. Κάλεσε όλους τους προέδρους και εκπροσώπους των συλλόγων με αποδεδειγμένο κοινωνικό έργο, υπαλλήλους της Δ/νσης Υγιεινής, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής και όλους γενικά τους εμπλεκόμενους και αρνήθηκε να τους δώσει έστω για λίγο τον λόγο, για να δηλώσουν την θετική τους προαίρεση για την φιλοξενία των δύστυχων αυτών ανθρώπων. Δικαιολογημένη η έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Κώστα Γκαρέλα και όλων των υπολοίπων καλεσμένων που έφυγαν απογοητευμένοι. Φίλε Κώστα, έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν ήταν ένα απλό δημοτικό συμβούλιο αλλά ταυτόχρονα και μια διευρυμένη σύσκεψη των φορέων, που σαν οικοδεσπότης έπρεπε να τους φερθείς καλύτερα. Γιατί σε αυτούς θα ξανααπευθυνθείς να βοηθήσουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Ας είσαι στο μέλλον πιο προσεκτικός! Και αυτή η μόνιμη αντιπαράθεση σου με τον Βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη δεν πρέπει κάποτε να σταματήσει; Μήπως δεν καταλαβαίνουμε ότι και εσύ και αυτός συναγωνίζεστε ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις, για να καταλάβει την επόμενη Βουλευτική έδρα; Φτάνει πια μας κουράσατε δεν το καταλαβαίνεις;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Μάλωσε με τον Κώστα Μπλούχο, ο Τάσος Βασιλειάδης και ανακοίνωσε ηλεκτρονικά ότι θα παραιτηθεί! Το έχουν αυτό το χούι στη Νέα Σεβάστεια, άλλα να γράφουν και άλλα τελικά να κάνουν! Άλλωστε ο Τάσος, όταν σερφάριζε στο Facebook και έγραψε όσα έγραψε, είμαστε σίγουροι ότι είχε το ένα δαχτυλάκι του πάνω στο άλλο σαν αυτούς που ορκίζονται ψέματα! Ε! και τι μπορούσε να κάνει, αφού του το τράβηξε το αυτάκι ο Δήμαρχος;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είπαμε ότι το δίκτυο της ΔΕΥΑΔ είναι παλιό και συχνά χρειάζονται επεμβάσεις. Τελευταία όμως το πράγμα παράγινε. Γιάννη Καψημάλη σαν υπεύθυνος της ΔΕΥΑΔ πάρε τα μέτρα σου. Σε βλέπω κανένα βράδυ που πίνεις τα ποτά σου, να πέφτεις ή να σφηνώνεις λόγω παραπανίσιων κιλών, σε καμία λακκούβα που εσύ άνοιξες!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είπαμε να δείξουμε ανθρωπιά εμείς εδώ στην Δράμα αλλά εμείς το παραχέσαμε! Το τι ρούχα μαζεύτηκαν για τους πρόσφυγες είναι άλλο πράγμα! Φτάνουν να ντυθεί καμιά δεκαετία όλη η Ελλάδα! Είμασταν υπερκαταναλωτικοί ή μήπως είναι η ιδέα μου;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Είπε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρδας ότι θα αναζητήσει επενδυτές από τους πρόσφυγες, γιατί έχουν πολλά λεφτά στο εξωτερικό! Εμείς εδώ στην Δράμα ψάχναμε πάντα επενδύσεις. Χριστόδουλε, δεν λες τον Τάσο Χατζηγιάννη και τον Γιωρίκα Παπαδόπουλο που γνωρίζουν το προσφυγικό ζήτημα να ψάξουν τα οικονομικά στοιχεία και να δουν αν έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον; Μπορεί έτσι να σωθούμε! Ποτέ δεν ξέρεις!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ο μόνος που είναι σίγουρος ότι θα γίνει η σύνδεσή μας με την Εγνατία οδό είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης. Το διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά μέχρι την ημέρα που αποδείχθηκε ότι ήταν «μούφα» το έγγραφο του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη. Τώρα, από πού αντλούσε την υπεραισιοδοξία του ο Αργύρης δεν το ξέρουμε. Μάλλον θα πεθύμησε να πιεί νερό στην Μεσσοράχη Σερρών στην περιοχή «Αθάνατο νερό», που σταματούσαν οι δραμινοί και το ΚΤΕΛ Δράμας για να ξεδιψάσουν και να συνεχίσουν το περιπετειώδες ταξίδι τους για Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αυτήν την έξοδό μας στην Αμφίπολη προτείνει ο Υπουργός κ. Σπίρτζης (Σιταγροί, Αλιστράτη, Μεσσοράχη-Αθάνατο νερό, Αμφίπολη). Είναι βέβαιο ότι ο Αργύρης θέλει να γίνει αθάνατος για να δει το έργο να κατασκευάζεται, γιατί μόνο ο Οβελίξ έπεσε μέσα στην χύτρα του Δρυίδη Πανοραμίξ και εξασφάλισε την αθανασία. Τελικά είναι η Δράμα ένα τρελό γαλατικό χωριό. Μόνο που μας λείπει από την διοίκηση ο πανέξυπνος Αστερίξ!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Κατάπιε την γλώσσα του ο άλλοτε ισχυρός, λαλίστατος, αναπληρωτής δημάρχου Δράμας, Μιχάλης Μλεκάνης. Κάποτε όταν μιλούσε όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Αυτά όσο ήταν στην εξουσία. Τώρα στην αντιπολίτευση ο Μιχάλης έβαλε στο στόμα του σιγαστήρα! Μιχάλη, πιάσε ξανά τ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα γιατί δεν σου αρμόζει αυτός ο ρόλος! Μήπως κι εσένα σε αποκοίμισε ο υπνωτιστής των αδέσποτων, Σταμάτης Ρεμόντης;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Το μάτι έπεφτε βροχή στο πρόσωπο του Γιάννη Καψημάλη στο χορό της ΔΕΥΑΔ που φέτος πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Παπίνι» στη Χωριστή. Ο πονοκέφαλος κόντεψε να δημιουργήσει έκρηξη στο κεφαλάκι του Γιάννη, όμως, η ξεματιάστρα Ρουμπίνη, η σύζυγος του Δημάρχου Δράμας έλαβε δράση και ξόρκισε το κακό !
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Δεν ακούγεται ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δημήτρης Καραμπατζάκης. Χωρίς φανφάρες χαμηλών τόνων είναι δημιουργικός και αθόρυβος και προετοιμάζει τον Δήμο Δράμας για τις απορροφήσεις μέσω του ΕΣΠΑ. Δημήτρη καλοί οι σχεδιασμοί όμως ο κοσμάκης θέλει και αποτελέσματα. Από σχεδιασμούς και οράματα χορτάσαμε και μπαφιάσαμε. Μήπως μπορείς να μας πεις πόσα χρήματα θα κατευθυνθούν στον Δήμο, για να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός σας; Τι είπες; Ελάχιστα;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Πολύ καλός στον κοινωνικό τομέα είναι ο ψυχολόγος και αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Αριστείδης Μωυσιάδης χειρίζεται με ευαισθησία τους πολίτες που έχουν ανάγκη, οργάνωσε άριστα τις κοινωνικές δομές του Δήμου Δράμας, που είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Ο αριστείδης, συχνά πυκνά επαναλαμβάνει ότι οι σύγχρονες τοπικές αυτοδιοικήσεις, την εποχή της κρίσης, κρίνονται κυρίως από την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν στους αναξιοπαθούντες πολίτες. Χρειαζόμαστε αιρετούς με τις ευαισθησίες του!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Εκλογές στην ΝΟΔΕ Δράμας και ο «μέγιστος των μεγίστων» μέχρι σήμερα Πρόεδρος της (;) Σωτήρης Συνώλας δεν έθεσε υποψηφιότητα. Τι κρίμα οι Νεοδημοκράτες της Δράμας έχασαν ένα «ικανότατο» στέλεχος που όσο διάστημα ηγούνταν της ΝΟΔΕ «έλαμψε δια της αδράνειας του». Δεν είχαμε λοιπόν αλλαγή προέδρου αλλά απαλλαγή από αυτόν!
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Ολόκληρες δεκαετίες περιμέναμε την σύνδεσή μας με την Εγνατία και την έξοδο μας στην Αμφίπολη. Την λύση θα δώσει τελικά ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καρβούνης, ο Βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης. Μόνο, βρε παιδιά, μπερδέψατε τους δρόμους. Αντί για νέο δρόμο που από την Δράμα παρακάμπτοντας την Μπάφρα την Πρώτη και την Μεσολακκιά που ζητάμε, σχεδιάζετε να βελτιωθούν οι στροφές της Αλιστράτης, της Ζίχνης και της Μεσσοράχης (Αθάνατο Νερό) για να βγούμε στην Αμφίπολη. Αυτόν τον κύκλο που κάναμε πριν από 30-40 χρόνια. Είστε ζαλισμένοι ή πεθυμήσατε να δροσιστείτε πάλι από την βρύση του Αθάνατου Νερού στην Μεσσοράχη; Ή θέλετε πίνοντας το Αθάνατο νερό να ζήσετε αιώνια μέχρι να συνδεθούμε με την Εγνατία;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε

Επερώτηση στη Βουλή έκανε ο Χρήστος Καραγιαννίδης σχετικά με την απόλυση εργαζόμενης συνδικαλίστριας στο καφέ «Mikel». Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την καφετέρια ισχυρίζεται ότι δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις της εργασίας της και χρησιμοποιεί την ιδιότητα της συνδικαλίστριας για να αποφύγει την απόλυση. Ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης που θα κριθεί στα δικαστήρια, θα μείνουμε στην επερώτηση του Βουλευτή στη Βουλή. Χρήστο, καθημερινά απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς λόγο και αιτία, κακοπληρώνονται και καταπατούνται τα δικαιώματα τους. Δεν είδαμε να έχεις καμία ιδιαίτερη ευαισθησία για την κατάντια που οδηγήθηκαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Μάθαμε ότι δείχνεις ιδιαίτερη ευαισθησία για την περίπτωση του «Mikel». γιατί η εργαζόμενη ανήκει ή στο ΠΑΜΕ ή στην «πρώτη φορά αριστερά». Αν ήταν καμία δεξιά θα το έκανες; Καλή η θεωρία ότι αγωνιζόμαστε για όλους αλλά στην πράξη πρέπει να προστατέψουμε τους «δικούς» μας. Γιατί στο τέλος-τέλος η ψήφος είναι που μετράει και αυτή κάνει τη διαφορά. Έτσι δεν είναι Χρήστο;
(0 σχόλια)  Σχολιάστε