Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να ηρεμήσει... Αντιμετωπίζει πάντα προβλήματα και εκεί που λες ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, νάσου η κρίση και η μελαγχολία.
Δόξα Δράμας, μεγάλη ομάδα από τις σημαντικότερες της ελληνικής περιφέρειας. Έχει αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές, χάρισε όμορφες ανεπανάληπτες στιγμές στους λάτρεις του ποδοσφαίρου.
Βρέθηκε από τα σαλόνια της Α' Εθνικής στα αλώνια της Δ' Εθνικής αλλά με τον αγώνα και την στήριξη των φίλων της ανέβηκε στην Β' Εθνική.

Και εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα, ο κ. Νικολαΐδης ξαφνικά δηλώνει ότι αποχωρεί από την ομάδα... Και πάλι προβλήματα και πάλι γκρίνια και προβληματισμός για το μέλλον της ομάδας.

Όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά του κ. Νικολαΐδη. Πρόσφερε πολλά... Όμως αυτή η τακτική του μένω-φεύγω, κουράζει.
Και επειδή έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, αναρωτιέσαι, είναι διάθεση φυγής ή παιχνίδι τακτικής;

Πάμε τώρα στην οικονομία... Όπου η κατάσταση είναι τραγική...
Δεν το λέμε εμείς, το λένε σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν διαβάσεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Μας θεωρούν υπεύθυνους για την κρίση και μας χαρακτηρίζουν μαύρα πρόβατα.
Και φυσικά υποβαθμίζουν την οικονομία μας με αποτέλεσμα να δανειζόμαστε με υψηλότερα επιτόκια, άρα μεγαλύτερο χρέος.

Και γιατί δανειζόμαστε; Γιατί τα έσοδα της χώρας δεν επαρκούν. Οπότε το κράτος δανείζεται, δανείζεται, δανείζεται.
Κάθε φορά οι όροι για τον δανεισμό είναι αυστηρότεροι και κάποια στιγμή είναι πιθανόν οι μεγάλοι οικονομικοί οίκοι να μην μας δανείσουν.
Είναι το εφιαλτικό σενάριο όπου το κράτος ουσιαστικά δηλώνει αδυναμία πληρωμών. Και τότε έρχεται το χάος.

Πως τα καταφέραμε έτσι; Για αυτήν την κατρακύλα ευθυνόμαστε όλοι.
Είμαι κάθετα αντίθετος με την άποψη ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί και οι αιρετοί εκπρόσωποί μας. Φυσικά φταίνει κύρια αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες μας όμως δεν είναι οι μόνοι...
Η χώρα μας έχει τεράστια δημόσια διοίκηση. Είμαστε πολύ μικρή χώρα για να συντηρούμε το βαθύ κράτος που δημιουργήθηκε. Είναι αναγκαιότητα η μείωση του δημόσιου τομέα. Είναι αναπόφευκτο.

Επίσης είμαστε πρωταθλητές στην διαφθορά και στην φοροδιαφυγή. Αν δεν πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, το κράτος θα καταρρεύσει.
Γιατί μειώνονται τα έσοδα του από φόρους και αναγκάζεται να προχωρήσει σε δανεισμούς για να καλυφθούν τα έξοδα. Όλα είναι αλληλένδετα.

Σπατάλη, κακοδιαχείριση, παρασιτική λογική, "μαύρες αμοιβές", οδήγησαν την κατάσταση σε αδιέξοδο.

Στο Νοσοκομείο Δράμας γίνεται χαμός... Το νοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή γιατί δεν έχουν κατανεμηθεί σωστά οι πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες) των εργαζομένων.
"Κάτι βρωμάει" λένε οι εργαζόμενοι στον νοσηλευτικό τομέα που παίρνουν ελάχιστα χρήματα, ενώ άλλοι παίρνουν περισσότερα από υπερωρίες.

Εκείνον τον διοικητή δεν τον λυπάστε; Ο άνθρωπος λειτουργεί ουσιαστικά υπηρεσιακά. Η κυβέρνηση της ΝΔ που τον τοποθέτησε έχασε τις εκλογές και είναι θέμα ημερών, το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τον δικό του "εκλεκτό" για την θέση του διοικητή.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο θεσμός των διοικητών στα νοσοκομεία ΑΠΕΤΥΧΕ. Ούτε καλύτερη διαχείριση έκαναν, ούτε μείωσαν τα χρέη, ούτε θεαματικές αλλαγές έγιναν στην λειτουργία των ιδρυμάτων.
Απλά λαμβάνουν υψηλότατες αμοιβές που προκαλούν σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

Γι' αυτό το καλύτερο είναι να επανέλθει ο θεσμός του Προέδρου που να αμείβεται με ένα σεβαστό ποσό που να μην προκαλεί όμως το κοινωνικό σύνολο.

"Τι μας λες τώρα", μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... "Και τα στελέχη, οι κομματάρχες, τα πράσινα golden boys, οι παράγοντες, τι θα απογίνουν; Αυτοί δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους προηγούμενους "τους μπλε", που πέρασαν καλά την περίοδο Καραμανλή;"
Και να σκεφτείτε ότι τα ταμεία του κράτους είναι άδεια. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν είχαν και χρήματα;

 


Σχόλια (2)

νακος - Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009 στις 15:38
τα θυματα ειναι οι φιλαθλοι που πληρωνουν χωρις να ξερουν τι ακριβως συμβαινει

ΔΟΞΑΣ - Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στις 09:11
ΑΥΤΗ Η ΟΜΑ;ΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΙΡΙ,,,ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΑΓΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕΙ? ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ